CL: Ziyech helpt Chelsea naar kwartfinales, ook City, Bayern en Real door

heywoodu

De achtste finales in de Champions League zijn deze week na bijna een maand eindelijk afgerond. De laatste vier returns stonden dinsdag- en woensdagavond op het programma en leverden eigenlijk weinig bijzonders op.

Manchester City - Borussia Mönchengladbach
Na de 0-2 zege in Duitsland stond City er al prima voor en dat veranderde niet: in de twaalfde minuut kegelde Kevin De Bruyne van afstand raak, Ilkay Gündogan verdubbelde de score zes minuten later al. In de Puskas Arena in Boedapest bleef het verder helaas wel bij twee goals, maar City is dus door.

Bayern München - Lazio
Bayern had in Rome al met 1-4 gewonnen en stond er dus prima voor. Een rake penalty van Robert Lewandowski na een dik half uur spelen verstevigde dat, Jean-Eric Maxim Choupo-Moting trof in de 73 minuut doel: de 1000e Champions League-treffer voor Bayern. Marco Parolo deed kort voor tijd iets terug, maar het bleef bij 2-1 en dus een kwartfinaleplek voor de Duitsers.

Chelsea - Atletico Madrid
Ook Chelsea had de uitwedstrijd gewonnen (0-1), dit keer ontvingen ze Atletico in Londen. Na een dik half uur legde Timo Werner de bal perfect klaar voor Hakim Ziyech, die de score feilloos opende. Daar bleef het erg lang bij, pas in blessuretijd wist Emerson nog voor een hoogtepuntje te zorgen: 2-0 en een plek in de kwartfinales.

Real Madrid - Atalanta
Een late goal in Italië bracht Real enkele weken terug de winst, in eigen huis opende Karim Benzema na een blunder van Atalanta-keeper Marco Sportiello de score in de eerste helft. Sergio Ramos trof doel vanaf elf meter, Luis Muriel deed in de slotfase iets terug en Marco Asensio deed dat gelijk weer teniet: 3-1, ook Real is door naar de laatste acht.