Würtz Schmidt wint verrassend voorlaatste etappe Tirreno

H.Vviv

Mads Würtz Schmidt heeft de voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De 26-jarige Deen van Israel Start-Up Nation was de snelste van de kopgroep. De leiderstrui van Tadej Pogacar kwam niet in gevaar in de zesde etappe van de Italiaanse rittenkoers.

De zesde etappe in de Tirreno-Adriatico leek op papier er een voor de snelle mannen in het peloton. In het begin van de rit was het nog heuvelachtig, maar op het einde van de etappe werd het vlak.

In het eerste uur waren er veel aanvallen. Uiteindelijk zouden zes renners meezitten in de vroege vlucht: Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert), Brent Van Moer (Lotto-Soudal), Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Nelson Oliveira (Movistar), Simone Velasco (Gazprom) en Emils Liepins (Trek-Segafredo).

Het zestal kreeg meer dan zeven minuten van het peloton, waar Alpecin-Fenix, UAE en Deceuninck-Quick Step na de grote voorsprong begonnen te rijden, maar de sprintersploegen zouden uiteindelijk te kort komen op de kopgroep.

Liepins moest de kopgroep in de plaatselijke rondes laten gaan rijden, waardoor vijf renners voor de dagzege gingen strijden in de zesde rit van de Tirreno-Adriatico. De sprint moest de beslissing brengen in de kopgroep en daarin was Würtz Schmidt de snelste. Voor de Deen was zijn eerste profzege in vijf jaar tijd en zijn eerste zege in de WorldTour.

In het klassement veranderde er niks, waardoor Tadej Pogacar ruim aan de leiding blijft staan in het algemeen klassement. Dinsdag volgt de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico.