Roglic in laatste meters voorbij vroege vluchter Mäder en wint voor derde keer in Parijs-Nice

H.Vviv

Primo Roglič heeft zijn derde etappezege in Parijs-Nice te pakken. De klassementsleider van Jumbo-Visma wachtte in de koninginnenrit heel lang, maar vlak voor de streep plaatste hij zijn beslissende demarrage. De Sloveen haalde op vijftig meter van de finish vroege vluchter Gino Mäder binnen en boekte alweer zijn derde ritzege deze Parijs-Nice.

De koninginnenrit in Parijs-Nice werd eerder deze week ingekort, maar nog steeds stond er een mooie etappe op papier. Er werd vanaf de start hard gekoerst en er zou een kopgroep ontstaan van dertien renners. Het peloton liet de kopgroep nooit ver weg rijden, doordat enkele renners in de kopgroep nog kort stonden voor het algemeen klassement.

Aan de voet van de slotbeklimming, Valdeblore la Colmiane werd het verschil teruggebracht richting de minuut. Toch wisten de vroege vluchters goed stand te houden en op vijf kilometer was het verschil nog steeds 45 seconden. Gino Mäder was de sterkste van de vroege aanvallers en de Zwitser leek lange tijd op weg naar de zege in Parijs-Nice. Roglič had op een kilometer al een versnelling geplaatst, alleen toen kreeg hij Maximilian Schachmann met zich mee. Daarna viel het weer stil en was Mäder dichtbij de verdiende ritwinst, alleen dat was buiten Roglič gerekend. De Sloveen plaatste een nieuwe demarrage op 300 meter van de meet en reed in een ruk naar de Zwitser toe om hem in de laatste meters van de streep te passeren en zijn derde ritzege deze Parijs-Nice te boeken.

Zondag staat er nog één rit op het programma in de Franse rittenkoers. Dan krijgen we opnieuw een korte rit met aankomst bergop. Mogelijk krijgt Roglič een nieuwe kans op een ritzege.