Snowboarders Kleveland en Sadowski Synnott wereldkampioen slopestyle

heywoodu

In het Amerikaanse Aspen is vrijdag gestreden om de wereldtitels snowboarden op de slopestyle. Dat stond oorspronkelijk gepland in het Chinese Zhangjiakou, waar over een jaar de Olympische Spelen gehouden moeten worden, maar dat kon om de bekende redenen geen doorgang vinden.

Mannen
De 21-jarige Noor Marcus Kleveland, tweevoudig winnaar op de X-Games, was met afstand de beste in de finale. Met onder meer een snaarstrak uitgevoerde hardway cab 270 270 out, back 1620 melon en cab 1620 indy scoord hij in zijn tweede run 90,66 punten, ruimschoots genoeg voor de winst. Het zilver ging met 82,53 punten naar de Canadees Sebastin Toutant, Rene Rinnekangas uit Finland zat er welgeteld twee honderdste van een punt achter en pakte brons. De jonge Nederlander Casper Wolf haalde knap de finale en werd daarin veertiende.

Vrouwen
Tweevoudig olympisch kampioene Jamie Anderson leek het goud te pakken, maar in de allerlaatste run van de wedstrijd veranderde dat nog: de jonge Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott liet zien wat ze in haar mars had en met onder meer een fraaie switch back 900 weddle en een back double 1080 weddle ging ze naar 85,95 punten en het goud. Het zilver was met 81,10 punten voor Anderson, brons ging met 78,13 naar de Australische Tess Coady.