Skiester Vlhova slalomt naar winst in Åre

heywoodu

In het Zweedse Åre hebben 's werelds beste slalomskiesters zaterdag weer een World Cup-wedstrijd afgewerkt. Daarin werd behoorlijk hard geknokt om de winst, waarbij de verschillen klein waren.

Niet bepaald voor het eerst ging het in de eerste run weer tussen de grote dames, aangevoerd door de Slowaakse Petra Vlhova. Ze was dit keer 0,41 seconden sneller dan de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, terwijl de Oostenrijkse wereldkampioene Katharina Liensberger 0,57 seconden toe moest geven. De Zwitserse Wendy Holdener was op 0,68 seconden de enige die nog binnen één tel bleef, landgenote Michelle Gisin volgde al op 1,15 seconden.

Gisin viel in run twee terug tot achter de Duitse Lena Dürr, maar Holdener nam met 0,98 seconden de leiding wel ruimschoots over en daarmee kon de strijd om de winst beginnen. Liensberger dook 0,49 seconden onder Holdener's tijd door, Shiffrin ging in de fout en kwam op 0,44 van de Oostenrijkse terecht. Vlhova leverde tijd in, maar hield stand en won met 0,20 seconden voorsprong op Liensberger.