Biatleet Fillon Maillet naar foutloze sprintzege

heywoodu

Biatleet Quentin Fillon Maillet heeft de tweede World Cup-week in het Tsjechische Nove Mesto geopend met een overwinning. De Fransman was in de Vysocina Arena de beste op de sprint.

Tarjei Bø stond al vroeg aan de start en de Noor, die zijn beste seizoen in jaren kent, schoot tien keer raak. Op de ski's was hij ook snel en hij zag dat de snel schietende Fransman Emilien Jacquelin dik tien seconden te traag was.

Fillon Maillet was echter ook onderweg met tien treffers en hij was wél sneller dan Bø: 11,3 seconden aan de finish, om precies te zijn. Een aanval op de snelste tijd kwam van Sturla Holm Lægreid, maar de Noorse sensatie van het seizoen schoot in staande positie één keer mis en werd vijfde.

De Italiaan Lukas Hofer schoot zowaar weer foutloos en dan doet hij mee: op 14,8 seconden pakte de veteraan een mooie podiumplek, derde. Johannes Thinges Bø begon met twee missers en schoot daarna wel acht keer raak, waardoor hij er nog een negende plek uit wist te halen.

Met twee missers was Florent Claude de beste Belg op plek 62, twee posities te ver naar onderen om de achtervolging van zaterdag te halen. Thierry Langer (0+2) werd 84e, Cesar Beauvais (3+1) noteerde de 102e en voorlaatste tijd.