Bennett sprint naar nieuwe zege in Parijs-Nice, Roglic blijft leider ondanks valpartij

H.Vviv

Sam Bennett heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice gewonnen. De Ierse sprinter was veruit de snelste in vijfde etappe van de Franse rittenkoers. Primo¸ Roglič behield de leiderstrui in Parijs-Nice.

De sterke tegenwind in de vijfde etappe Parijs-Nice zorgde ervoor dat de aanvallers weinig zin hadden in een aanval en daardoor kregen we lange tijd een compact peloton te zien. Op zeventig kilometer was er toch nog een aanval. Elf renners trokken ten aanval en opvallend genoeg waren de aanvallers allemaal Belgen.

Snel werden de elf Belgen weer ingerekend en op goed 35 kilometer van de finish in Bollène werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van leider Roglič en diens ploegmaat Tony Martin. De Sloveen kan snel weer zijn weg vervolgen, maar Martin moest opgeven met een vermoedelijke hersenschudding.

In de finale van de vijfde rit van Parijs-Nice gebeurde er verder vrij weinig en konden de sprinters zich gaan opmaken voor de derde massasprint deze ronde. In de sprint die perfect werd voorbereid door Deceuninck-Quick Step maakte Sam Bennett het af voor de Belgische ploeg. Voor de Ierse sprinter was het alweer zijn tweede overwinning deze ronde en zijn vierde van het seizoen. Eerder won hij al twee etappes in de UAE Tour.