D66-wethouder keurt eigen onterechte subsidie-aanvraag goed

Floris_Stempel

Kiki Hagen is D66-wethouder Duurzaamheid in gemeente De Ronde Venen en staat voor D66 op nummer 21 op de Tweede Kamer verkiezingslijst. Mevrouw Hagen vond dat een tweelaagse aan- en opbouw aan haar woning door kon gaan voor 'verduurzaming' van haar zeventig jaar oude woning en zij vroeg daar dus subsidie voor aan.

Helaas gelden andere regels voor verduurzaming, in ieder geval hoort een aanbouw daar in dit geval niet bij, ook al gebeurt dat 'duurzaam'. De subsidie wordt immers alleen gegeven voor bestaande bouw en zeker niet bij huizen met een energielabel dat haar huis heeft. De aanvraag werd evengoed ingediend.

Prompt werd deze goedgekeurd door...Kiki Hagen.

Een woordvoerder van de gemeente probeerde er nog een leuke bureaucratische draai aan te geven, iets met een aanvraag die tussen verkeerde paperassen was beland, maar de D66-wethouder heeft toch maar besloten het ontvangen geld terug te storten in de gemeentekas.

Mevrouw Hagen speelt ondertussen de vermoorde onschuld door de kwestie aan haar man te wijten, hij deed tenslotte de aanvraag. Het was allemaal maar 'een vervelend misverstand'. Dat zij deze onterechte subsidie-aanvraag toch heeft goedgekeurd, doet daar niets aan af. Volgens haar.

Binnenkort verkiezingen....