FOK! Wat een weer: uit de vriezer, in de bewolking

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Vanochtend hebben we te maken met wolkenvelden, maar soms is ook de zon te zien. Het is op de meeste plaatsen droog. Vanmiddag en vanavond kan er met name in het noorden en westen af en toe regen vallen of een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noorden en 12°C in het zuidoosten van het land. Op de Waddeneilanden en vlak langs het IJsselmeer blijft de temperatuur duidelijk achter. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe (vrij) krachtig. Vanavond draait de wind geleidelijk naar zuid.

In de nacht naar donderdag is er veel (hoge) bewolking en blijft het droog. De minima liggen rond 5°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidenwind.

Donderdag overdag wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag gaat het van het zuidwesten uit regenen. In de avond wordt het van het westen uit droog en klaart het breed op. De maximumtemperaturen komen uit tussen 9°C in het uiterste noorden en lokaal 14°C in het zuidoosten. Aan de lijzijde van grote wateroppervlakken waar nog smeltend ijs aanwezig is, blijft de temperatuur enkele graden achter. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar west tot zuidwest en neemt iets af. (Bron: KNMI)

 

 Paulus-de-crosskabouter crosste afgelopen weekend over het ijs.
Paulus-de-crosskabouter crosste afgelopen weekend over het ijs. (foto: Paulus-de-crosskabouter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.