FOK! Wat een weer: HOERA! De kou is *censuur*!

Stephan (Stephan5)

winterbanner

Welkom!  

Met een groot feest vier ik het einde van de kou. De muziek staat aan, een lekker biertje en VI. Wat ik heb de afgelopen week zitten vloeken als ik boodschappen moest doen. Wat een verschrikkelijke kou. En echt, ik lik m'n r**t aan al diegene die het zo leuk vonden om te gaan schaatsen etc. Ik heb er echt broertje dood aan. Maar het is voorbij beste luitjes!  

Met de ijzel viel het gistermorgen allemaal wel mee, er zijn weinig ongelukken gebeurd.  De rest van de dag bleef het bewolkt en regende het af en toe. Soms nog best wel intensief, en daardoor spoelde de sneeuw ook snel weg. Plaatselijk viel er zo'n 10 mm.

Voorlopig zijn we dus vrijwel van de vorst af. Misschien dat afgelopen nacht in het diepe binnenland het nog net tegen grondvorst aan zat, maar dat is het wel. In een groot deel van het land bleef het boven nul. 

Vandaag is er vrij veel bewolking, maar de zon schijnt ook af en toe een beetje. Tegen de avond gaat het vanuit het westen regenen. De maxima lopen alleen maar verder op. In het noorden en nabij grote wateroppervlakten houdt het met 7 graden wel op, maar in Limburg is zelfs 12 graden mogelijk. Hoe lekker kun je het hebben! 

De eerstkomende dagen overheerst de bewolking. In het weekend echter krijgen we grandioos weer met heel veel zon en maxima die tot 17 graden kunnen oplopen. Dit uiteraard in het binnenland. Op de Wadden en pal langs de kust en IJsselmeer zal het een graad of 10 worden. Hier in Haarlem is bij een aflandige wind best een 15 graden mogelijk.

HOERA! Kom maar op met die lente!  

Slaapwel!  

 

 Punch Charged (Foto: Charged)
De sneeuw zal nu snel smelten en de puch komt weer tevoorschijn. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.