Drietal zwemt na schipbreuk naar eilandje, pas vijf weken later worden ze gered

Jippie

Drie mensen zijn afgelopen dinsdag door de Amerikaanse kustwacht gered nadat ze bijna vijf weken eerder waren gestrand op een onbewoond eiland in de Bahama’s. Het drietal hield zichzelf in leven door het eten van kokosnoten en het vlees van schelpdieren en ratten. Leden van het reddingsteam vertelden dat ze nog nooit eerder zoiets hadden meegemaakt. 'Het was echt ongelooflijk.' Meer hierover in de Gelderlander.

De twee Cubaanse mannen en een vrouw, werd maandag bij toeval ontdekt op een piepklein eiland tussen de Florida Keys en Cuba. Ze wisten de aandacht te trekken van de bemanning van een patrouillerend vliegtuig. Ze konden helaas niet direct gered worden vanwege de weersomstandigheden, maar de kustwacht dropte wel voedsel, water en een radio zodat communicatie mogelijk was. De volgende dag lukte het een helikopter om de drie schipbreukelingen van het eilandje af te halen. De drie waren naar het eilandje toegezwommen nadat hun eigen bootje was omgeslagen. 

Als het drietal niet was ontdekt zouden ze volgens de Amerikaanse kustwacht zijn gestorven door een gebrek aan zoet water. Inmiddels zijn de drie overgedragen aan de Amerikaanse immigratie- en douanedienst.