West-Brabantse scholen toch open na bemoeienis Ministerie en Onderwijsinspectie

Jippie

De 31 scholen in Bergen op Zoom en omgeving die eerder deze week besloten pas na de carnavalsvakantie weer open te zullen gaan, zijn teruggekomen op hun besluit. De scholen gaan komende week toch open, nadat het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie daar op hebben aangedrongen. Zo meldt BN DeStem.

Zie ook: Dertig basisscholen in West-Brabant negeren kabinet en blijven maandag dicht

'Hoewel er begrip was voor onze overwegingen, heeft het ministerie erop aangedrongen dat we alles op alles moeten zetten om de deuren van de schoolgebouwen te openen op woensdag 10 februari', zo liet bestuurder Stéphane Cépèro vandaag in een brief aan de ouders weten.  

'De inspectie heeft aangegeven dat we maandag en dinsdag moeten  benutten om de lessen van woensdag tot en met vrijdag en de periode na de voorjaarsvakantie voor te bereiden. Dat is dezelfde maatregel die voor andere schoolbesturen is genomen op donderdag 4 en vrijdag 5 februari', aldus Cépèro.
De leerlingen op deze scholen gaan dus maar tweeënhalve dag naar school voordat ze vrij krijgen vanwege de carnavalsvakantie.

De bestuurder schrijft verder aan de ouders: 'Voor ons stonden en staan de veiligheid van leerlingen en medewerkers en de kwaliteit van onderwijs voorop. Uiteraard hebben we ons ook gerealiseerd welke nadelen er aan een extra week afstandsonderwijs kleven. Ons besluit kon op veel steun rekenen, maar was ook een tegenvaller voor veel leerlingen en ouders, dat begrijpen we maar al te goed.'
Cépèro geeft aan ‘begrip te hebben voor de emoties’ die deze beslissing - de scholen blijven niet dicht, maar gaan tóch open - bij de ouders oproept.