Skiester Gut niet te stoppen op super-G

heywoodu

Alpineskiester Lara Gut-Behrami won op 10 januari voor het eerst in drie jaar weer eens een super-G in de World Cup en sindsdien is de Zwitserse niet te stoppen. Na haar winst in St Anton won ze vorige week in Crans-Montana, zaterdag was het voor de derde keer op rij raak.

Op de Kandahar-piste in Garmisch-Partenkirchen was Kajsa Vickhoff Lie sterk onderweg. De Noorse ging als tweede naar beneden en zag een tijdje niemand bij haar prestatie in de buurt komen, tot Gut-Behrami als negende van start ging. De Zwitserse maakte weer grote indruk en dook 0,68 seconden onder Lie's tijd door.

Lange tijd werden de podiumplekken niet meer bedreigd, tot Sofia Goggia tot op 1,00 seconden kwam en plek drie in beslag nam. Die moest ze echter wel weer afstaan: de Canadese Marie-Michele Gagnon dook er verrassend zeven honderdsten onderdoor en werd uiteindelijk derde, haar eerste World Cup-podium sinds februari 2016 en haar eerste ooit op een snelheidsdiscipline. Lie pakte de eerste podiumplek van haar World Cup-carrière.