Bokser Fulton pakt wereldtitel af van Leo

heywoodu

Voor de boksliefhebbers gaan we nog even terug naar het weekeinde: in Uncasville in de Amerikaanse staat Connecticut werd gestreden om een wereldtitel en een interimwereldtitel, waaronder een gevecht dat een half jaar vertraging kende.

Angelo Leo (20-0, 9 KO's) - Stephen Fulton (18-0, 8 KO's)
Leo en Fulton zouden vorig jaar strijden om de WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg), maar een positieve COVID-19-test van Fulton gooide roet in het eten. Leo vocht tegen Tramaine Williams en versloeg hem op punten, afgelopen weekeinde stond hij dan eindelijk tegenover Fulton.

Leo verdedigde zijn wereldtitel voor het eerst, maar Fulton was in 2019 al eens houder van de IBO-wereldtitel en zijn iets grotere ervaring deed hem goed. Bijna continu was de uitdager beter, hoewel Leo het hem zeker niet makkelijk maakte. De twaalf ronden werden uitgebokst en de drie juryleden gaven de winst en dus de wereldtitel unaniem en ruim aan Fulton.

Vic Pasillas (16-0, 9 KO's) - Raeese Aleem (17-0, 11 KO's)
Pasillas en Aleem vochten ook in het superbantamgewicht en wel om de WBA-interimwereldtitel. Dat werd eigenlijk maar zelden spannend: Aleem was veruit de betere, werkte zijn opponent meerdere malen naar de grond en diende Pasillas in de elfde ronde de genadeslag toe, waarmee Aleem zijn ongeslagen status verdedigde.

Rolando Romero (12-0, 10 KO's) - Avery Sparrow (10-2, 3 KO's)
Romero zou het opnemen tegen Justin Pauldo, maar die was meerdere kilo's te zwaar en werd anderhalve dag voor het gevecht vervangen door Sparrow. Het werd een gevecht zonder titel als inzet, oorspronkelijk zou het gaan om de WBA-interimwereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg).

Sparrow was al gecontracteerd als eventuele vervanger en zou anders niet in actie komen, dus hij was zeker wel fit, maar het was bij lange na niet genoeg. Romero liet hem alle hoeken van de ring zien en halverwege het gevecht gooide Sparrow's team de handdoek in de ring.

De hoogtepunten van de avond