Manchester United tikt Liverpool uit FA Cup

Boris (borisz)

Liverpool krijgt weer een nieuwe dreun te verwerken. De ploeg van Jürgen Klopp scoort al weken niet in de Premier League en verloor vanavond ook in de vierde ronde van de FA Cup. Rivaal Manchester United was op Old Trafford met 3-2 te sterk.

In de Premier League kwam titelverdediger Liverpool al 438 minuten niet tot scoren. In de beker ging het uiteindelijk ook mis. Liverpool begon vanavond op Old Trafford wel goed en kwam na achttien minuten op voorsprong via Mohamed Salah. Acht minuten later maakte Mason Greenwood echter al gelijk. Drie minuten na rust gaf Greenwood ook de assist bij de 2-1 van Marcus Rashford, al zat Liverpool-verdediger Rhys Williams flink mis bij die pass. Tien minuten later schoot Salah opnieuw raak, goed voor de 2-2.

Manchester United ging uiteindelijk door in de FA Cup. De Portugese spelmaker Bruno Fernandes schoot in de 78e minuut een vrije trap prachtig binnen. 

Ole Gunnar Solskjaer was lyrisch over matchwinner Fernandes na de wedstrijd. "Gisteren na de training bleef hij nog 45 minuten op het trainingsveld om vrije trappen te oefenen. Ik moest hem naar binnen roepen, maar toen hij achter de bal ging staan had ik dus wel vertrouwen in een goede afloop. Hij is een geweldige speler, maar het is zeker geen sprake van puur talent of geluk. Hij werkt keihard op de training, ook aan zijn vrije trappen en penalty's", zei een glunderende Solskjaer bij de BBC.

Donny van de Beek stond in de basis en mocht 65 minuten meedoen, maar kon opnieuw het verschil niet maken. Hij had de minste balcontacten van alle spelers op het veld. In de Premier League kwam Van de Beek al zeven wedstrijden op rij niet van de bank. Georginio Wijnaldum, die dit seizoen de meeste minuten maakt van alle spelers bij Liverpool, werd na 62 minuten vervangen door de Senegalese aanvaller Sadio Mané.