Illegaal feest beëindigd bij agrarisch bedrijf in Ovezande

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft zaterdagavond een eind gemaakt aan een illegaal feest dat gehouden werd in een loods in Ovezande. Tegen de aangetroffen bezoekers en de organisatoren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten gingen rond 01.00 uur naar de Ovezande alwaar geluidsoverlast gemeld vanuit een loods. De dienders hoorden muziek en zagen rondom de bedoelde loods auto’s, campers en fietsen staan. Er waren vermoedelijk meer dan 30 personen binnen. Terwijl meerdere politie eenheden nog aanrijdend waren, ging de muziek uit. Kennelijk was de komst van de politie bij de feestgangers doorgedrongen. Vervolgens zijn de agenten, waaronder enkele hondengeleiders, naar binnen gegaan. Zij troffen binnen een party tent aan. Diverse bezoekers hadden zich verstopt, er werden er zestien gelokaliseerd en bekeurd voor het onvoldoende afstand houden van elkaar.

Tegen de organisatie van het feest, moeder en haar zoon, wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het illegaal organiseren van een evenement. De bevindingen worden op papier gezet ten behoeve van een bestuurlijke rapportage.