FOK! Wat een weer: zacht met een flinke woei

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Het is bewolkt en vooral in het noorden en westen valt af en toe regen. Vooral in het zuiden komt in de middag ook de zon af en toe tevoorschijn. De maxima liggen rond 9°C. Er staat een zuid- tot zuidwestelijke wind, matig tot vrij krachtig boven land, krachtig aan zee en op het IJsselmeer, hard, 7 Bft, in het Waddengebied.

Woensdagavond wordt van het zuidwesten uit de bewolking weer geleidelijk dikker en gaat ook de wind verder aantrekken. De wind wordt meest zuidelijk, vrij krachtig, in de kustgebieden hard, 7 Bft, in het zuidwestelijk kustgebied hard tot stormachtig, 7-8 Bft, daar komen ook zware windstoten voor van 75-90 km/uur.

In de nacht naar donderdag is het zwaar bewolkt en trekt een gebied met regen van west naar oost. Tegen de ochtend klaart het in het zuidwesten en westen op. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en blijft stevig doorstaan, krachtig boven land, in de kustprovincies hard en aan de kust stormachtig, mogelijk even storm, 8-9 Bft. In de kustgebieden komen daarbij zeer zware windstoten tot ongeveer 90 km/uur voor, landinwaarts zware windstoten tot ongeveer 75 km/uur, in het zuidoosten tot 85 km/uur.

Donderdag klaart het van het westen uit verder op. In de ochtend zijn er flinke zonnige perioden maar in de middag komen er in het noorden en westen enkele buien met aan de kust een kleine kans op onweer. In de avond is het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperatuur komt uit op 8-9°C. De aanvankelijk forse zuidwestenwind neemt gedurende de dag geleidelijk in kracht af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig, het laatst in het noordelijk kustgebied. In de avond wordt de wind in het zuiden en oosten zwak en komt dan uit uiteenlopende richtingen, maar later in de avond kan in Limburg weer een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind opsteken. (Bron: KNMI)

Dijkwater onder de bewolking (Foto: Scherpschutter)
Dijkwater onder de bewolking (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.