FOK! Wat een weer: het (mot)regent maar door

_UserName_ (Ferdy)

De dag begint met veel bewolking en van tijd tot tijd valt er regen of motregen. In het zuidoosten valt er naast regen ook natte sneeuw. In de hoger gelegen delen in Zuid-Limburg valt ook droge sneeuw, met plaatselijke gladheid tot gevolg. In de loop van de dag trekt de meeste regen naar het zuiden weg en breekt de zon soms door. In de Limburgse heuvels kan het tot het begin van de middag blijven sneeuwen, alvorens het ook daar droog wordt. Vooral in de kustgebieden is er kans op een bui. De temperatuur loopt op naar 2°C in het zuidoosten en 5°C in het zuidwesten. In de avond zijn er brede opklaringen en kan er plaatselijk mist ontstaan. De zwakke wind komt uit een noordwestelijke richting, aan zee is de wind noordelijk en meest matig van kracht. In Limburg blijft de wind tot in de middag westelijk.

Komende nacht zijn er brede opklaring waarin lokaal mist aanwezig is, de kans daarop is het grootst in het zuiden en oosten van het land. In de kustprovincies zijn er ook wolkenvelden en kan er later ook een bui van zee binnendrijven. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen waardoor het glad kan worden. Vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven het vriespunt. Boven land staat er een zwakke noordwestelijke wind, langs de kust staat er een matige wind uit noordelijke richtingen.

Zaterdag overdag hebben we na het oplossen van eventuele mistbanken te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Er kan een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 6°C vlak aan zee. Boven land staat een zwakke wind die geleidelijk van noordwest naar zuidwest draait. Langs de kust blijft de wind matig uit een noordwestelijke richting. (Bron: KNMI)

Het was wederom een grijze dag (Foto: _UserName_)
Het was wederom een grijze dag (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!