COVID-19: Illegale rave in Frankrijk met 2500 personen nog steeds bezig

LTVDK

In de buurt van Lieuron (Bretagne, ten zuiden van Rennes) in Frankrijk is er al sinds afgelopen nacht een illegale rave bezig, ondanks een poging tot ingrijpen van de politie is het nog niet gelukt het feest stil te leggen.

Oudejaarsnacht verzamelden zich zo'n 2000 feestvierders zich in een hangar en in de loop van de nacht en morgen bleven er mensen vanuit heel Frankrijk afreizen naar het feest. De politie heeft vannacht een poging gedaan om het feest op te breken maar kreeg daar een stevig verzet te verwerken en ook diverse projectielen toegeworpen. Daarbij raakten tenminste drie agenten gewond en werd een voertuig van de gendarmerie in brand gestoken.

Om verdere escalatie te voorkomen heeft de politie voor nu besloten het maar van een afstandje aan te kijken. De rave gaat tegen vrijwel alle maatregelen in die zijn getroffen in verband met COVID-19, in heel het land geldt een avondklok vanaf 20.00 uur en privé-bijeenkomsten moeten worden beperkt tot zes personen. 

Het feest lijkt goed te zijn voorbereid, zo zijn er licht- en geluidsinstallaties, zijn er diverse eet- en drinktentjes en zouden er veiligheidsmensen zijn die handgel en mondkapjes uitdelen. De feestvierders geven aan dat ze het hele weekend willen doorgaan, hoe en of de politie erop gaat reageren is nog niet bekend.