Twee keer een auto te water bij Wassenaar, twee doden

Jippie

Twee mannen (69 en 71) zijn vanmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Rijksstraatweg/N44 te Wassenaar.

De auto waarin zij zaten reed in de richting van Den Haag, en is rond twee uur door nog onbekende oorzaak op z'n kop in een sloot langs de rijbaan beland. Dat gebeurde in Wassenaar ter hoogte van 'de theekoepel'; vlak voor de kruising met de Rust en Vreugdlaan. Doordat de auto klem lag tussen de steile walkanten konden vermoedelijk de deuren niet meer van binnenuit geopend worden.

Veel hulpdiensten werden opgeroepen in verband met het ongeval, waaronder ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam. De helikopter landde in een weiland bij de Menkenlaan; de arts en verpleegkundige werden met politie voertuigen naar het incident gebracht. Er werden ook duikers uit Den Haag en Leiden ter plaatse gestuurd, maar het bleek te gaan om een relatief ondiepe sloot.

De hulpdiensten hebben via de achterdeuren twee personen uit het voertuig gehaald. Zij zijn kort gereanimeerd, maar desondanks ter plaatse overleden.

De N44 is richting Den Haag een tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) was ter plaatse om de sporen van het ongeval in kaart te brengen. De exacte toedracht is nog niet bekend, maar het lijkt te gaan om een eenzijdig ongeval. Meer beelden op Regio15. 

Dik een uur na dit tragische ongeval op de N44, raakte rond kwart over drie opnieuw een auto te water in Wassenaar ditmaal op de verbindingsweg tussen de N14 en de N44.

Een automobilist die vanuit de richting van Scheveningen kwam, is op de verbindingsweg uit de bocht gevlogen en is met zijn auto op z'n kop in een sloot beland.

De brandweer kreeg aanvankelijk de melding dat het ongeval zich op de Haringkade in Den Haag zou hebben voorgedaan, maar al snel bleek de juiste lokatie de N14 te zijn.

De bestuurder van het voertuig is - al dan niet met hulp van voorbijgangers - uit de auto gekomen en is in de ambulance verzorgd. Daarna is deze zonder spoed vervoerd naar een ziekenhuis. De auto is door de brandweer uit het water getakeld. Meer beelden hiervan op Regio15.