FOK! Wat een weer: bewolkt en enkele buien

_UserName_ (Ferdy)

Vandaag overheerst de bewolking en valt er vooral in het noorden en midden af en toe regen. Met name in het noorden en noordoosten kan de regen tijdelijk overgaan in natte sneeuw. In het zuidoosten komen vanochtend opklaringen voor en kan het aanvankelijk plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Langs de kust zijn er enkele buien die in de middag en avond verder het land op trekken. Bij buien is vooral langs de kust kans op hagel of een klap onweer, in de Limburgse heuvels zou bij een bui natte sneeuw kunnen voorkomen. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C aan de kust. De wind is aanvankelijk overwegend zwak en veranderlijk. Geleidelijk neemt de wind toe naar matig, aan de kust later mogelijk vrij krachtig, en draait deze naar zuidwestelijke richtingen.

In de nacht naar woensdag trekken er een aantal buien van west naar oost over het land. Langs de kust is er kans op hagel en onweer. In het zuidoosten zijn er opklaringen, blijft het grotendeels droog en is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is matig van kracht, zuidwest boven land en west tot noordwest langs de kust. De minimumtemperatuur varieert van 5°C langs de kust tot -1°C in het zuidoosten.

Woensdag overdag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, soms met hagel en ook een klap onweer is niet geheel uitgesloten. In de avond dooft de buiigheid geleidelijk uit en klaart het op. De middagtemperatuur komt uit tussen 4 en 7°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, (zuid)westenwind. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Je zal 'm nodig hebben (Foto: Pixabay)
Je zal 'm nodig hebben (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!