FOK! Wat een weer: droog met opklaringen, later regen

_UserName_ (Ferdy)

In het oosten zijn er enkele opklaringen aanwezig, in het westen is deels bewolkt. Van het westen uit neemt de bewolking steeds verder toe en vooral in het westen valt er dan geleidelijk lichte regen. In het zuidoosten kan eerst de zon nog even schijnen. In de loop van de dag gaat er op steeds meer plaatsen regen en motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het noordwesten. De zuidzuidwestenwind neemt gedurende de dag flink in kracht toe, in de avond wordt de wind vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust, 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kunnen dan zware windstoten rond 80 km/uur optreden.

In de nacht naar zondag is het bewolkt met af en toe regen. De temperatuur ligt tussen 4°C in het zuidoosten en 8°C aan de kust en loopt landinwaarts langzaam op. De wind neemt verder toe, landinwaarts naar krachtig, aan de kust naar stormachtig tot storm, 8-9 Bft. Er komen zware windstoten voor tot ongeveer 80 km/uur, in de kustgebieden tot circa 90 km/uur, aan de kust tot 110 km uur.

Morgen overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen, vooral in het westen valt veel regen, zo'n 20-30 mm. De temperatuur ligt rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is krachtig, in de kustprovincies hard, aan de kust stormachtig tot storm. Er komen zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur, in de kustgebieden tot circa 90 km/uur, aan de kust tot 110 km uur. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit droog en klaart het wat op. Ook de wind neemt dan flink af: landinwaarts naar zwak, aan de kust naar matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!


Winterse perikelen op Schouwen  (Foto: Scherpschutter)
Winterse perikelen op Schouwen (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!