Skicrosser Midol wint voor eigen 'publiek', Smith opnieuw de beste

heywoodu

In het Franse Val Thorens is de derde World Cup-wedstrijd voor de skicrossers afgewerkt. Er stonden zaterdag en zondag races op het programma, maar in verband met de harde wind zijn die van zaterdag afgelast, alvorens ze alsnog verplaatst werden naar maandag: vanaf 11.15 uur is het te zien op Eurosport en Ziggo. Zondag was het weer een stuk beter en gingen de wedstrijden wel gewoon door.

Vrouwen
In de finale namen de Zwitserse Fanny Smith, de Canadese Marielle Thompson en het Franse duo Marielle Berger Sabbatel en Jade Grillet Aubert het tegen elkaar op. Smith pakte bij de start weer de leiding, Grillet Aubert volgde en kreeg haar landgenote achter zich aan. Smith kwam niet meer in de problemen en won, voor Grillet Aubert. Thompson pakte nog de derde plek, nadat Berger Sabbatel in de laatste bocht een foutje maakte in een ultieme poging om plek twee nog te pakken.

Mannen
De finale ging tussen de Duitser Florian Wilmsmann, de Canadees Reece Howden en de Fransen Jonathan Midol en Jean-Frederic Chappuis, naar wie het parcours vernoemd is. Howden pakte bij de start de leiding en kreeg vooral Midol in zijn nek. De Fransman ging er fraai buitenom voorbij en snelde naar de overwinning, Howden en Wilmsmann completeerden het podium - Chappuis kwam er opmerkelijk genoeg nauwelijks aan te pas.