Snowboarders openen parallelseizoen, Dekker scoort matig

heywoodu

Het World Cup-seizoen voor de alpinesnowboarders is begonnen en de eerste twee wedstrijden zijn al achter de rug: afgelopen weekeinde was het feest in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo, donderdag werd gestreden in het eveneens Italiaanse Carezza.

Mannen
In Cortina kreeg het niet aanwezige thuispubliek een mooie strijd voorgeschoteld tussen twee landgenoten: veteraan Roland Fischnaller was met zijn 40 jaar te sterk voor Aaron March in de finale, terwijl de Oostenrijker Benjamin Karl de strijd om plek drie won van Mirko Felicetti. Met verder ook Edwin Coratti en Daniele Bagozza nog in de top-6 was Karl gelijk de enige niet-Italiaan aldaar.

Donderdag in Carezza ging Fischnaller er wat eerder uit, hij moest het in de strijd om plek drie opnemen tegen Zan Kosir en was een maatje te klein voor de Sloveen. Karl ging er dit keer met de winst vandoor en ook hij klopte een 40'er: landgenoot Andreas Prommegger kwam één honderdste tekort in een verder prachtige finale.

Vrouwen
In Cortina was Ester Ledecka oppermachtig: de Tsjechische alpineskiester/snowboardster liet weinig heel van de concurrentie en maakte in de finale gehakt van de Duitse Selina Jörg. De strijd om plek drie werd een Duits onderonsje, waarin Ramona Theresia Hofmeister nét sneller was dan Cheyenne Loch.

Hofmeister haalde in Carezza donderdag haar revanche: bij afwezigheid van Ledecka - die is deze week bij de World Cup alpineskiën - klopte ze de Zwitserse Ladina Jenny in de finale. Jörg pakte dit keer de derde plek, nadat landgenote Loch in de kleine finale onderuit ging.

De Nederlandse dames kwamen er niet aan te pas. Michelle Dekker werd toch wel tegenvallend twee keer 24e, de jonge Kiki Bedier de Prairie werd gediskwalificeerd in Cortina en bleef steken op plek 40 in Carezza.