Van der Poel en Van der Breggen verkozen tot beste wielrenners van het jaar

TargaFlorio

Mathieu van der Poel is verkozen tot beste Nederlandse wielrenner van het jaar. Het 25-jarige multi-talent won onder meer de Ronde van Vlaanderen. De dubbele wereldkampioene Anna van der Breggen won de prijs bij de vrouwen.

Van der Poel werd in 2020 Nederlands kampioen op de weg, won een rit in de Tirreno-Adriatico en pakte op spectaculaire wijze een rit en het eindklassement in de BinckBank Tour. Zijn belangrijkste zege was echter de klassieker Ronde van Vlaanderen. In februari had hij ook al een derde wereldtitel in het veldrijden aan zijn palmares toegevoegd.

De verkiezing van Van der Breggen tot wielrenster van het jaar was ook geen verrassing. De 30-jarige renster werd in Italië wereldkampioen bij het tijdrijden en op de weg. Verder won ze onder andere de Giro Rosa, Waalse Pijl, Europese titel bij het tijdrijden en de Nederlandse titel op de weg.

In de categorie talent van het jaar was Ceylin del Carmen Alvarado de gelukkige. De 22-jarige Rotterdamse werd in het begin van het jaar Nederlands en wereldkampioene in het veldrijden, recent voegde ze daar ook nog een Europese titel aan toe. Daarnaast maakte ze dit jaar ook succesvolle uitstapjes naar het mountainbiken. Op het WK won ze brons in de categorie onder-23 jaar.