Skicrossers Smith en Andersson snellen naar winst in Arosa

heywoodu

In het Zwitserse skioord Arosa is woensdagavond de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen gehouden voor de skicrossers. Dat leverde dit keer geen nieuwe winnaars op, maar er werd wel weer fraai gestreden.

Vrouwen
De winnares van een dag eerder, de Zweedse Alexandra Edebo, ging er in de halve finales uit. In de finale ging het tussen de Zwitserse favoriete Fanny Smith en haar landgenote Talina Gantenbein, de Canadese Marielle Thompson en Alizée Baron uit Frankrijk. Smith pakte bij de start de leiding en met grote overmacht pakte ze de winst, voor Thompson, Gantenbein - die haar eerste podiumplek pakte - en Baron, die zo voor de tweede dag op rij net niet op het podium stond.

Mannen
David Mobärg won een dag eerder voor het eerst en ook nu stond de Zweed in de finale, waarin hij concurrentie kreeg van regerend World Cup-kampioen Kevin Drury uit Canada, de Zwitser Ryan Regez en Mobärg's landgenoot Viktor Andersson. De leiding ging bij de start naar Andersson, vooral achter hem werd hard geknokt. De Zweed pakte de tweede overwinning uit zijn carrière, nadat hij drie jaar geleden ook al won in Arosa. Regez hield Drury van zich af en werd tweede, Mobärg viel nu buiten het podium.