Kampioen Wright opent WK darts met winst, Portela schrijft historie

heywoodu

In het Londense Alexandra Palace is het wereldkampioenschap darts van start gegaan. Dat gebeurt dinsdagavond met een klein publiek, maar dat duurt niet lang: vanaf woensdag worden de regels in Londen aangescherpt en is publiek niet meer toegestaan.

Steve West (ENG) - Amit Gilitwala (IND) 3-0
De opmerkelijke keuze van de Indiase dartsautoriteiten om Amit Gilitwala te sturen zorgde niet voor het gedroomde succes: hij kwam er nooit echt aan te pas en wist niet als eerste Indiër ooit een set op het WK te winnen. West speelde overigens ook bepaald niet als een toekomstig kampioen, maar had er verder weinig moeite mee om Gilitwala van zich af te schudden.

Steve West - Amit Gilitwala (Bron: PDC)
Steve West - Amit Gilitwala (Bron: PDC)

Steve Beaton (ENG) - Diogo Portela (BRA) 0-3
Nog nooit won een Zuid-Amerikaanse darter een WK-wedstrijd en ook Diogo Portela verloor in de afgelopen drie jaar telkens in de eerste ronde. Braziliant was echter op dreef en liet oud-wereldkampioen Steve Beaton bijzonder weinig genieten van diens jubileum: Beaton speelt zijn 30e opeenvolgende WK. De kansen die hij kreeg gingen grotendeels mis en verder had Portela de touwtjes tot en met het einde keurig in handen.

Steve Beaton - Diogo Portela (Bron: PDC)
Steve Beaton - Diogo Portela (Bron: PDC)

Jeff Smith (CAN) - Keane Barry (IRL) 3-1
Ook in de derde partij van de avond werden we bepaald niet getrakteerd op een fenomenale strijd. Oud-Lakesidefinalist Smith was geenszins geweldig, maar finishte vrij aardig - in elk geval op de goede momenten - en kwam op één set na zelden echt in de problemen tegen de 18-jarige Ierse jeugdwereldkampioen bij de voormalige BDO.

Jeff Smith - Keane Barry (Bron: PDC)
Jeff Smith - Keane Barry (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Steve West (ENG) 3-1
West kwam er aanvankelijk nauwelijks aan te pas en zonder ook maar een leg te verliezen kwam regerend wereldkampioen Peter Wright op 2-0 in sets. In de derde set speelde hij echter ineens wat minder en West juist beter, maar daar bleef het ook bij voor de uitdager: een enkele opleving in set vier en wat moeite met het finishen voor Wright hielden de weer bijzonder uitgedoste Snakebite niet van de winst.

Peter Wright - Steve West (Bron: PDC)
Peter Wright - Steve West (Bron: PDC)