Slot volgend seizoen hoofdtrainer Feyenoord

TargaFlorio

Arne Slot is volgend seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord. De 42-jarige Slot en de Rotterdamse club hebben een akkoord bereikt over een contract dat de trainer met ingang van 1 juli 2021 voor de duur van twee seizoenen bindt aan de club, waarbij Feyenoord de optie heeft om het contract met nog 1 jaar te verlengen tot 1 juli 2024.

Slot wordt daarmee komende zomer de opvolger van de huidige trainer Dick Advocaat, die vorige maand te kennen gaf na dit seizoen zijn lange en succesrijke loopbaan als clubcoach definitief te beëindigen.

“Ik heb drieënhalf jaar met veel plezier gewerkt bij AZ en ben de club en de spelers dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt”, aldus Slot op de website van Feyenoord. “Deze stap naar Feyenoord is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken.”

“Arne heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvolle trainer met een herkenbare speelstijl, waarbij spelers zich uitstekend doorontwikkelen, wat voor Feyenoord natuurlijk heel belangrijk is”, aldus Frank Arnesen, technische directeur van Feyenoord. “Bovendien hebben we er groot vertrouwen in dat straks met hem de prestaties onder Dick Advocaats leiding een goed vervolg kunnen worden gegeven.”

Slot krijgt in ieder geval John de Wolf als assistent naast zich. Hoe de rest van de technische staf ingekleed wordt is nog niet bekend.