Van Marwijk opnieuw bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

TargaFlorio

Bert van Marwijk is opnieuw aangesteld als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 68-jarige trainer werd vorig jaar nog ontslagen door de voetbalbond van de VAE.

De terugkeer lijkt voor de buitenwereld verrassend, Van Marwijk is zelf minder verbaasd.

“Toen ik daar wegging, waren er al heel veel mensen verbaasd en er zijn veel mensen daarom bij de bond weggegaan”, aldus Van Marwijk. “En de spelers hebben continu contact gehouden met mij en elke keer gevraagd: bestaat er geen kans dat je terugkomt?”

Een trainingsstage in januari zal de eerste hernieuwde kennismaking met de spelers zijn. Deze anderhalve week met de groep is erg belangrijk voor Van Marwijk.

“Anders is je invloed vrijwel nihil. In januari heb ik de spelers 10 of 11 dagen. Het is wel jammer dat ze daarin twee oefenwedstrijden gepland hebben, want ik train liever. Voor de eerste wedstrijd heb ik ze ook een dag of 8 van tevoren al bij elkaar.”

De eerste officiële wedstrijd is op 25 maart tegen Maleisië. In de groep met vijf landen staan de VAE staan momenteel vierde achter Vietnam, Maleisië en Thailand. De groepswinnaars en vier beste nummers twee mogen naar de tweede ronde voor kwalificatie voor het WK in Qatar.

Wie de assistenten van Van Marwijk worden is nog niet bekend. Zijn schoonzoon Mark van Bommel is in ieder geval niet van de partij.

“Als hij had gezegd: ik wil graag mee, dan had ik hem graag meegenomen, ja. Maar ik denk niet dat het voor hem goed is om zoiets te doen, als jonge en beginnende coach.”