Duitse bobsleedominantie in Innsbruck, De Bruin 13e

heywoodu

Ook de derde World Cup van het seizoen voor de bobsleeërs is alweer achter de rug. In het Oostenrijkse Innsbruck-Igls was het na de monobobs en tweemansbobs zaterdag een dag later tijd voor de vrouwen in de reguliere tweemansbob, waarin de mannen een tweede keer in actie kwamen.

Vrouwen
Het werd een behoorlijk Duits feestje in de eerste run, ze namen de eerste drie posities in. Laura Nolte en remster Deborah Levi stonden bovenaan, Kim Kalicki en Ann-Christin Strack (+0,18) volgden en olympisch kampioene Mariama Jamanka zat daar met Leonie Fiebig (+0,25) vlak achter.

Katrin Beierl en Jennifer Onasanya uit Oostenrijk en het Britse duo Mica McNeill/Montell Douglas (beiden +0,55) streden om plek vier, de Australische Breeana Walker zat er met Sarah Blizzard (+0,68) na haar monobobwinst ook nu erg lekker bij.

In run twee was Walker goed op weg, tot de Australische slee over de kop ging. McNeill en Douglas namen de leiding in handen en behielden hun positie dus wel, waarna ze Beierl en de Nederlands-Oostenrijkse Onasanya 0,04 seconden achter zich terecht zagen komen.

Jamanka en Fiebig doken er 0,68 seconden onderdoor als uitdaging voor hun landgenotes, maar Kalicki en Strack waren nog eens 0,15 seconden sneller. Nolte hield het hoofd vervolgens koel en pakte samen met Levi de overwinning, met een geheel Duits podium: haar derde overwinning in acht World Cup-starts.

Mannen
In de eerste run stond Francesco Friedrich, samen met Thorsten Margis, een dag na zijn eerste nederlaag in tijden weer bovenaan. Hun Duitse landgenoten Johannes Lochner - zaterdag nog de winnaar - en Christian Rasp volgden op 0,05 seconden en verder bleven alleen de Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis (+0,15) echt in de buurt.

De Rus Rostislav Gaitiukevich voerde met remmer Ilya Malykh (+0,42) de rest van het veld aan, kort voor de Tsjechen Dominik Dvorak en Jakub Nosek (+0,46).

Dvorak en Nosek behielden hun positie in de tweede run, Gaitiukevich en Malykh doken er vijf honderdsten onderdoor en verzekerden zich tot hun grote vreugde van in elk geval een vierde plek.

Kibermanis en Mikniss kenden niet hun beste run ooit, maar pakten met 0,43 seconden wel de leiding en dus in elk geval een podiumplek. Lochner en Rasp waren nog eens 0,19 seconden sneller, Friedrich en Margis breidden hun voorsprong uit naar 0,16 seconden en pakten gelijk de winst en revanche.

Ivo de Bruin en Janko Franjic waren ook van de partij en eindigden op 1,25 seconden als dertiende.