Bondscoach trots op handbalsters na bereiken hoofdronde

TargaFlorio

Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters is trots op het team. Door een zege op Hongarije werd uitschakeling in de groepsfase voorkomen. Komende donderdag is Noorwegen de eerste tegenstander in de hoofdronde.

Na verlies tegen Kroatië en Servië stond Oranje op de drempel van uitschakeling. In de wedstrijd tegen Hongarije toonde de regerend wereldkampioen veerkracht en won met 28-24.

“Dit team geeft nooit op en dat is fantastisch. Ik ben zo trots. Ik heb eindelijk het Nederlands team zien spelen zoals het kán spelen”, aldus Mayonnade aan NU Sport. “Danick Snelder en Angela Malestein hebben ons geweldig geholpen om ons goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Ze kennen het Hongaarse handbal en de speelsters. Ze coachten tijdens het bekijken van video's. We kwamen terug van drie, vier doelpunten achterstand. Het team heeft zijn ware niveau laten zien, zo moeten we handballen. Defensief en aanvallend was het goed.”

Nederland eindigde achter Kroatie en Hongarije met twee punten op de derde plaats in groep C. In de hoofdronde is de ploeg ingedeeld in groep II. Komende donderdag is Noorwegen de eerste tegenstander. Het Scandinavische land is één van de grote favorieten voor de Europese titel.

Speelschema Nederland in hoofdronde
Donderdag 10 december 20.30 uur: Nederland – Noorwegen
Maandag 14 december 18.15 uur: Nederland – Duitsland
Dinsdag 15 december 16.00 uur: Nederland – Roemenië