Uitslag sc Heerenveen - PSV

H.Vviv

PSV heeft in Friesland niet kunnen profiteren van het puntverlies van de andere topclubs in de eredivisie. Tegen Heerenveen kwamen de Eindhovenaren nog goed weg met een gelijkspel: 2-2.

PSV domineerde de eerste helft tegen sc Heerenveen en kwamen dan ook verdiend op voorsprong dankzij Mario Götze. De Duitser deed dat met een subtiel stiftje. PSV, dat bij winst op één punt van Ajax kon komen, kreeg in de eerste helft kansen op de 2-0, maar die waren niet besteed aan de club uit Eindhoven.

Zoals zo vaak was er tussen de eerste helft en tweede helft een groot verschil bij PSV. Waar PSV de eerste helft nog domineerde had het het lastig met de Friezen in de tweede helft. Henk Veerman maakte de 1-1 en, met nog iets meer dan tien minuten te spelen, kwam de thuisploeg op voorsprong na een goede actie van Mitchell van Bergen, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte.

Joey Veerman kreeg een uitgelezen kans op 3-1 voor zijn voeten, maar miste. En in de tegenaanval maakte de ingevallen Joël Piroe gelijk. Toch leek Heerenveen er met de zege vandoor te gaan. Ibrahim Sangaré maakte hands binnen het strafschopgebied en kreeg direct rood. Het leek erop dat Joey Veerman mocht gaan aanleggen voor de penalty, totdat de VAR ingreep. Omdat Henk Veerman voorafgaand aan die handsbal buitenspel had gestaan, werd de wedstrijd hervat met een vrije trap voor PSV en werd de rode kaart van Sangaré teruggedraaid.

Ondanks het puntenverlies stijgt PSV naar de derde plaats en is de achterstand op koploper Ajax teruggebracht tot drie punten. Vitesse dat dit weekend verloor staat op de tweede plaats met één punt meer dan PSV.

sc Heerenveen

2 - 2

PSV

 69' H.Veerman
 78' V. Bergen
   28' Götze
 90+2' Piroe
 
 Gele kaart: , Rosario,Dumfries, (PSV)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Floranus
v.Hecke
Bochniewicz
Woudenberg
Kongolo
Dewaele (Hajal/58)
J.Veerman
Nygren (Llanez/ 71)
H.Veerman
v.Bergen
  Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max (Fein/68)
Rosario
Götze (Ledezma/78)
Sangaré
Ihattaren (Hendrix/58)
Malen (Piroe/78)
Gakpo (Madueke/68)