'Clean sweep' voor Noorse schansspringers in Rusland

heywoodu

In het Russische Nizhny Tagil hebben de Noorse schansspringers behoorlijk uitgehaald. De tweede van de World Cup-wedstrijden aldaar zorgde voor een heuse Noorse clean sweep, de eerste sinds maart 2018 in Vikersund.

In de eerste ronde haalden de Noren behoorlijk uit: Robert Johansson ging op kop, World Cup-leider Halvor Egner Granerud en Marius Lindvik waren de enigen die bij hem in de buurt bleven. Op toch wel forse afstand volgden de Sloveen Anze Lanisek en de Duitser Pius Paschke, voor de verrassende Pool Pawel Wasek en de Duitser Markus Eisenbichler, die zaterdag de World Cup-leiding af moest staan aan Granerud.

Eisenbichler pakte in de tweede ronde met nog zes man te gaan de leiding, die Wasek niet van hem af kon nemen en Paschke bij lange na ook niet. Lanisek had grote moeite met de wind en leverde dertien plekken in. Lindvik nam de leiding over en daarmee was Noorwegen alvast verzekerd van de winst, hoewel het niet Lindvik werd: Granerud sprong er overheen. Johansson kwam vervolgens nét tekort en dus pakte Granerud zijn derde opeenvolgende zege, voor Johansson en Lindvik.