Freestyleskiërs openen World Cup-seizoen met aerials

heywoodu

In het Finse Ruka zijn de freestyleskiërs aan hun World Cup-seizoen begonnen op de aerials, het onderdeel waarop één grote sprong gemaakt wordt. Niet iedereen was aanwezig, vooral de afwezigheid van de Chinese wereldtop bij de vrouwen was een gemis, maar de regerend kampioenen van vorig seizoen waren er wél.

Vrouwen
Laura Peel overtuigde vorige winter en pakte de eindwinst in de World Cup, in Ruka begon ze het nieuwe seizoen eveneens op winnende wijze. Met een back full-tuck-full in de finale sprong ze naar 83,87 punten, ondanks een behoorlijk matige landen. In de niet al te sterke finale was het genoeg om de Duitse Emma Weiß (80,95) en de Russische tiener Anastasiia Prytkova (71,53) vrij ruim achter zich te houden.

Mannen
De Rus Maxim Burov was de beste in de beslissende finaleronde, waarin hij een back double full-full-full tevoorschijn toverde. Die wist hij snaarstrak te landen en met 126,24 punten pakte hij de winst, voor landgenoten Pavel Krotov (120,36) en Ilia Burov, zijn oudere broer (118,10). Regerend World Cup-kampioen Noé Roth uit Zwitserland eindigde als vijfde, nadat hij bij zijn finalesprong onderuit ging.