Dortmund wint niet; Weghorst scoort voor Wolfsburg en speelt gelijk

Boris (borisz)

Voor de tweede keer op rij heeft Borussia Dortmund niet weten te winnen in de Bundesliga. De topclub bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel op bezoek tegen Eintracht Frankfurt. Ondertussen trof Wout Weghorst weer doel bij VfL Wolfsburg.

Zonder Erling Haaland slaagde Dortmund er zaterdag niet in om te winnen bij Frankfurt. Al na negen minuten was het prijs voor de thuisclub, omdat het via Daichi Kamada op voorsprong kwam. Hij schoof raak na een prima pass van Martin Hinteregger. In de tweede helft kwam de zestienjarige Youssoufa Moukoko in het veld om een opening voor Dortmund te forceren. De gelijkmaker viel. Giovanni Reyna maakte er op aangeven van Jadon Sancho namelijk 1-1 van. Verder dan dat kwam Dortmund echter niet tegen Frankfurt, waar Bas Dost invaller was. Dortmund staat vierde, met vier punten achterstand op koploper Bayern München dat vanavond in actie komt. 

Subtopper VfL Wolfsburg is er niet in geslaagd om te winnen bij 1. FC Köln. Het werd 2-2. De thuisploeg brak in de eerste helft de ban via Jan Thielmann. Lang stond de 1-0 niet op de borden, want de laagvlieger zag Wolfsburg na tien minuten alweer langszij komen. Maximilian Arnold benutte een vrije trap en hielp zijn ploeg terug in de wedstrijd. Elvis Rexhbecaj Ondrej Duda was daarna de man die Köln, waar Kingsley Ehizibue basisspeler was, weer op voorsprong zette. Weghost zorgde in de tweede helft voor de 2-2. Het was alweer zijn vijfde doelpunt in de laatste vier duels. Meer zat er echter niet voor voor Wolfsburg en Weghorst. Wolfsburg staat op de vijfde plaats in de Bundesliga.

Er waren nog twee andere duels om 15.30 uur. SC Freiburg speelde 2-2 tegen Borussia Mönchengladbach. Arminia Bielefeld wist wel te winnen. Ze wonnen met 2-1 van FSV Mainz 05.