Fox Sports wordt...... ESPN

Boris (borisz)

FOX Sports wordt ESPN. Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019.

Er was nog afgesproken dat merknaam FOX Sports nog even zou worden gebruikt, maar langzaam uitgefaseerd zou worden. Ook in het buitenland wordt Fox Sports omgetoverd tot ESPN. 

Voor abonnees van distributeurs die FOX Sports op dit moment aanbieden, verandert er eigenlijk niets. Bij onder meer Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile blijft voor klanten het FOX Sports-abonnement na 1 januari gewoon doorlopen. Distributeurs hoeven ook niet met Eredivisie Media & Marketing CV aan tafel voor een nieuwe distributieovereenkomst. Ook de vertrouwde stemmen van commentatoren en de bekende gezichten van presentators en analisten bij ESPN blijven hetzelfde als bij FOX Sports. Het enige waar de kijker vanaf 1 januari mee te maken krijgt, is een totaal nieuwe vormgeving waarbij de prominente kleur blauw wordt ingeruild voor het rood van ESPN.