Van Gerwen verslaat De Zwaan; Van Duijvenbode met grote cijfers naar kwartfinales

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft zich zaterdag in Coventry geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals. De titelverdediger besliste in de derde ronde het Nederlandse onderonsje met Jeffrey de Zwaan in zijn voordeel: 10-7. Ook Dirk van Duijvenbode staat in de kwartfinales.

Van Gerwen begon goed aan zijn partij en had in de vierde leg de eerste break te pakken. Hij verzuimde daarna op 5-1 te komen, waarna De Zwaan via een 142-finish terugbrak. Vervolgens kwam Van Gerwen 8-3 voor, maar De Zwaan gaf niet op en kwam terug tot 8-6. Uiteindelijk gaf Van Gerwen de wedstrijd niet meer uit handen. Hij miste nog een matchdart op 9-6, maar sloeg een leg later wel toe. 

Er staat sowieso een Nederlander in de halve eindstrijd bij de Players Championship Finals, want bij de laatste acht neemt Van Gerwen het op tegen zijn landgenoot Dirk van Duijvenbode. Titan haalde in de derde ronde met 10-1 uit tegen Luke Woodhouse. Hij leek op weg naar een whitewash, maar in de negende leg kwam de Engelsman toch nog op het scorebord.

De Players Championship Finals is het laatste toernooi in aanloop naar het WK van komende maand in Londen. Het evenement wordt wegens de coronaregels in Coventry in plaats van Minehead gehouden. De kwartfinales, halve finales en finale worden zondag afgewerkt.

Players Championship Finals 2020 - Achtste finales
Michael Smith 10-7 Jose de Sousa
Gerwyn Price 10-6 Luke Humphries
Peter Wright 10-9 Callan Rydz
Michael Van Gerwen 10-7 Jeffrey de Zwaan

Joe Cullen 10-8 Ian White
Damon Heta 10-7 Ross Smith
Mervyn King 10-5 Karel Sedlacek
Dirk van Duijvenbode 10-1 Luke Woodhouse

Kwartfinales zondag vanaf 14.00 uur op Videoland
Damon Heta v Mervyn King
Peter Wright v Michael Smith
Gerwyn Price v Joe Cullen
Michael Van Gerwen v Dirk van Duijvenbode