Brazilië te sterk voor Venezuela, Uruguay wint ruim in Colombia

Boris (borisz)

Brazilië heeft ook het derde duel uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar gewonnen. In São Paulo werd Venezuela met 1-0 verslagen. De vijfvoudig wereldkampioen dankte de zege aan een doelpunt van Liverpool-aanvaller Roberto Firmino in de 66e minuut.

Brazilië speelde zonder de geblesseerde sterspeler Neymar. De ploeg heeft als enige een perfecte score na drie wedstrijden. Dinsdag volgt een uitwedstrijd tegen Uruguay, dat met 0-3 won bij Colombia door goals van aanvallers Edinson Cavani, Luis Suárez en Darwin Núñez. Het was voor de 73-jarige Óscar Tabárez zijn honderdste overwinning als bondscoach.

Het aanstaande duel in Montevideo houdt de gemoederen bezig in Zuid-Amerika. "Duels met Uruguay zijn altijd oorlog”, zei de Braziliaanse verdediger Marquinhos. "We moeten goed voorbereid zijn, want het wordt hoe dan ook een moeilijke wedstrijd.” De Braziliaanse bondscoach Tite zag tegen Venezuela hoe zijn ploeg Neymar miste. Die heeft vorige maand in het duel uit de Champions League met Basaksehir een liesblessure opgelopen. Ook dinsdag is de ster van Paris Saint-Germain er vrijwel zeker niet bij.

Chili boekte de eerste overwinning door Peru met 2-0 te verslaan. Arturo Vidal maakte beide doelpunten voor de thuisploeg in Santiago. De aanvoerder deed dat al voor de rust. Achter Brazilië (9 uit 9) staat Argentinië (7 uit 3) tweede. Daarna volgen Ecuador en Uruguay met ieder zes punten uit drie duels. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. Nummer vijf speelt een play-off.