FOK! Wat een weer: kans op mist en regen

qltel

Het is meest bewolkt en van het zuiden uit valt er af en toe wat (mot)regen. In het noorden en oosten komen er ook enkele opklaringen voor. In deze opklaringen is op enkele plekken nevel en mist ontstaan. In de loop van de ochtend lossen nevel en mist langzaam op, het laatste in het noorden. In de middag breekt de zon vooral in het zuiden door, in het noorden kan het de hele middag bewolkt blijven. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het Waddengebied tot 16°C in het zuidoosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag aan zee en in het IJsselmeergebied toe naar vrij krachtig.

Komende nacht komen er naast opklaringen ook wolkenvelden voor waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Morgenochtend is het in het zuidoosten wisselend bewolkt en is ook de zon nog even te zien. In het westen komt meer bewolking voor en kan soms wat regen vallen. In de loop van de dag raakt het van het westen uit overal geheel bewolkt en gaat het (soms stevig) regenen. In de avond vallen er van het westen uit enkele buien, mogelijk met onweer en hagel. De temperatuur varieert van 14°C in het westen en noorden tot ca. 16°C in het zuidoosten. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag wordt de wind zuidwestelijk en kunnen er vooral in het westen van het land zware windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Lichtstraal in Purmerend (Foto: Pukeko)
Een mooie zonnestraal vanuit Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.