Apeldoorn: Man veroordeeld voor plegen ontucht met meisje (9) in bibliotheek

Jippie

De rechtbank veroordeelt een 35-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van ontucht met een minderjarig meisje. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De man maakte zich in april 2019 schuldig aan het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarig meisje. Dit gebeurde in een bibliotheek in Apeldoorn waar het slachtoffer regelmatig te vinden was.

Behandeling wenselijk
De rechtbank houdt bij het bepalen van de strafmaat rekening met de ernst van het feit en vindt een gevangenisstraf van lange duur passend. Daarnaast - kijkend naar de persoon van de man en de onderliggende problematiek - oordeelt de rechtbank dat behandeling van de man wenselijk is. Om die reden legt de rechtbank - naast een onvoorwaardelijke gevangenisstraf - ook een deels voorwaardelijke gevangenisstraf op.

Bijzondere voorwaarden
Voor het voorwaardelijk strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen, deelnemen aan een gedragsinterventie en meewerken aan het volgen van een dagbesteding. Verder legt de rechtbank ook een contactverbod met het slachtoffer en 2 locatieverboden op.

Schadevergoeding
Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 2 duizend euro aan het slachtoffer schadevergoeding betalen.