Ajax verliest openingsduel met Liverpool in CL door eigen doelpunt

H.Vviv

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in Groep D van de Champions League verloren. Tegen Liverpool verloren de Amsterdammers met 0-1 van Liverpool door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico.

Ajax begon verrassend in een 4-4-2 formatie met Mohammed Kudus als meest aanvallende middenvelder, maar al na tien minuten kon het tactisch plan van Ajax-coach Erik ten Hag al overboord. Kudus werd na tien minuten al vervangen nadat de Ghanees geblesseerd raakte aan zijn knie. Quincy Promes was zijn vervanger.

Ondanks de tactische tegenvaller begon Ajax aardig aan de wedstrijd tegen Liverpool en kreeg enkele kansjes op de openingstreffer, maar na een half uur spelen kreeg Promes de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een voorzet van David Neres schoot Promes recht op de Liverpool-doelman.

Waar Promes was het aan de andere kant wel raak via een eigen doelpunt van Tagliafico. De Argentijnse linksback kreeg de bal na een afzwaaier van Mané op zijn voeten en werkte de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1.

Vlak voor rust kreeg Tadic een levensgrote kans op de gelijkmaker. De 31-jarige Serviër leek de 1-1 te maken nadat hij met een lobje Liverpool-keeper Adrián passeerde, maar de bal werd door Fabinho net voor de lijn weggewerkt.

Ook in de tweede helft was Ajax dicht bij de gelijkmaker. Nog geen minuut in de tweede helft schoot Davy Klaassen vanaf de rand van het strafschopgebied op de binnenkant van de paal, maar de bal ging er niet in. Liverpool kon niet overtuigen, maar kreeg ook enkele mogelijkheden onder meer een kopbal van Firmino uit een corner. Daarna kreeg Ajax via Promes na een goede counter weer een kans op de gelijkmaker, maar opnieuw kon Ajax niet scoren.

Na vele wissels bij zowel Ajax als Liverpool werd het er niet beter op. Toch kreeg Ajax in de blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker. Na slecht verwerken van Liverpool-doelman kon Jurgen Ekkelenkamp alsnog de terechte gelijkmaker maken, maar de invaller schoot hoog over.

De andere wedstrijd in groep D werd door Atalanta met 0-4 gewonnen bij FC Midtjylland. Duvan Zapata, Alejandro Gómez, Luís Muriel dn Aleksey Miranchuk scoorden voor de Italiaanse club, die volgende week in Bergamo de volgende tegenstander is van Ajax.