FOK! Wat een weer: zware wind

qltel

Er zijn perioden met zon en het blijft een groot deel van de dag vrijwel droog. Pas in de loop van de middag kunnen er in het zuidoosten enkele buien ontstaan, ook met onweer en mogelijk met zware windstoten. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. Later in de avond is in het noordwesten ook een bui mogelijk. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig en aan de noordwestkust af en toe hard. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af.

In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen en het blijft vrijwel overal droog. Op veel plaatsen in het zuiden en oosten ontstaat mist. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 9°C en de zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vrijdagochtend trekt de mist op en breekt hier en daar de zon door. In de (na)middag en avond neemt van het noordwesten uit de kans op een bui toe. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)
Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.