FOK! Wat een weer: regen en wind

qltel

In de ochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de middag wordt het van het zuiden uit droog en breekt de zon door. In het noordwesten is in de namiddag een enkele bui mogelijk. Het is zacht met een maximumtemperatuur van 17°C in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige zuid- tot zuidoostenwind. In de middag wordt het onstuimig. De wind draait dan naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies komen dan zware windstoten van 75-90 km/uur voor, langs de noordwestkust zijn windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. In de tweede helft van de avond neemt de wind van het zuiden uit wat af.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en vooral het noordwesten en zuidoosten maken kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. later mogelijk hard

Donderdag overdag zijn er perioden met zon en met name het noordwesten en zuidoosten van het land maken nog steeds kans op een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig of hard. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)
Deze is van vanochtend in De Bilt rond 8.00 thv N237 (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!