Leipzig wint strijd om koppositie met Augsburg; eerste zege Bosz

Boris (borisz)

RB Leipzig staat voorlopig alleen bovenaan in de Bundesliga. De ploeg won op bezoek bij FC Augsburg, dat net als Leipzig uit de eerste drie wedstrijden zeven punten had gehaald, met 0-2. Justin Kluivert mocht vlak voor tijd invallen.

Leipzig kwam op slag van rust dankzij Angeliño op voorsprong. De voormalig PSV’er kopte raak uit een voorzet van Dani Olmo. Na ruim zestig minuten spelen zorgde Yussuf Poulsen, amper een minuut nadat hij was ingevallen, op prachtige wijze voor 0-2. Kluivert mocht in de laatste minuut van de reguliere speeltijd invallen bij Leipzig. Bij Augsburg deed Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd mee.

Eintracht Frankfurt kan zich morgen naast Leipzig aan kop nestelen. De ploeg van Bas Dost moet dan wel winnen op bezoek bij FC Köln. Na drie remises op rij, boekte Peter Bosz met Bayer Leverkusen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij het nog puntloze FSV Mainz (met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius) werd met 0-1 gewonnen.

Namens Leverkusen maakte Lucas Alario na een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers leken nog een zwaar laatste kwartier tegemoet te gaan toen Edmond Tapsoba rood kreeg, maar de VAR draaide de beslissing terug om de doorgebroken Karim Onisiwo buitenspel stond. Daley Sinkgraven speelde namens Leverkusen de hele wedstrijd. 

Borussia Dortmund klom dankzij een benauwde 0-1-zege bij TSG Hoffenheim naar de tweede plaats in de Bundesliga. Marco Reus werd matchwinner door in de 76ste minuut te scoren na een assist van Erling Haaland.

Uitslagen Bundesliga 17 oktober duels van 15.30 uur

FC Augsburg 0-2 RB Leipzig
Hertha BSC 0-2 VfB Stuttgart
Hoffenheim 0-1 Borussia Dortmund
FSV Mainz 05 0-1 Bayer Leverkusen
SC Freiburg 1-1 Werder Bremen