FOK! Wat een weer: overwegend droog

Monique Verlind (DJMO)

De dag begint op de meeste plaatsen bewolkt. In het noordoosten komen echter enkele opklaringen voor waarin de eerste uren lokaal mogelijk een mistbank kan voorkomen. Geleidelijk kan overdag op meer plaatsen de zon van tijd tot tijd doorbreken. Het blijft vrijwel overal droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 9°C in de Limburgse heuvels tot 12°C elders. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

In de nacht naar zaterdag zijn er eerst brede opklaringen. Vooral in het midden en zuid(oost)en kunnen enkele mistbanken ontstaan. Gedurende de nacht neemt de bewolking van het noorden uit toe en kan in het noordelijk kustgebied een lichte bui vanaf zee binnendrijven. Het koelt af naar 2°C plaatselijk landinwaarts tot 7°C in het noordelijk kustgebied. De wind is overwegend zwak en veranderlijk.

Zaterdagochtend kan er in het zuiden eerst nog een mistbank voorkomen. Verder is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele lichte buien over met name het noordwesten. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en er staat een zwakke tot matige wind uit overwegend westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Herfst....
Herfst, Paddo's!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!