FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt

qltel

Vanochtend is er veel bewolking en in het westen en zuidwesten valt er af en toe regen. In het oosten is er aanvankelijk nog kans op een mistbank. In het zuidwesten kan de regen tot in de middag aanhouden. In de loop van de middag wordt de bewolking van het oosten uit geleidelijk dunner en komt zelfs de zon nog even tevoorschijn. Vanavond klaart het op de meeste plaatsen op. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidoostelijke wind is matig, langs de kust soms vrij krachtig. Vanavond wordt de wind oost.

Komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking. Plaatselijk ontstaat nevel of grondmist. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het oosten uit toe. Aan het einde van de nacht is in het Waddengebied een enkele bui mogelijk. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het uiterste zuidoosten tot 8°C op de Wadden. De wind draait geleidelijk naar noordoostelijke richtingen en is boven land zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Woensdagochtend is het in het zuiden van Limburg nevelig met laaghangende bewolking, deze lost aan het einde van de ochtend op. Verder is er veel dikke sluierbewolking waar de zon maar met moeite doorheen komt. Het noorden maakt de meeste kans op zon, al kan daar in de ochtend nog een bui voorkomen. Later in de avond zou er in het zuidoosten mogelijk lichte regen kunnen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 13 °C. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de middag mogelijk krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dreigende luchten in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Ook in Zeeland zagen we vandaag veel wolken. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!