Moto2-coureur Dixon gooit stunt weg, Lowes wint eindelijk

heywoodu

De Grand Prix van Frankrijk in de Moto2 is gewonnen door Sam Lowes. De Brit was de beste op een vochtige baan van Le Mans, hoewel hij daar wel wat mazzel voor nodig had.

Joe Roberts had vanaf poleposition moeten vertrekken, maar met de wisselende weeromstandigheden koos het team verkeerd wat banden betreft, werd er hevig getreuzeld en aangemodderd en zo moest Roberts vanaf de allerlaatste plek vertrekken. Sam Lowes en Remy Gardner stonden wel op de voorste rij en het was Gardner die de leiding nam, voor Xavi Vierge en Jorge Martin.

Martin schoof in de vierde ronde onderuit met een highsider, terwijl de verrassend sterke Jake Dixon achter Lowes aansloot op plek twee. De volgende uitvaller was al snel een feit: Vierge werd met een forse highsider hard tegen het asfalt geknikkerd. Lowes maakte niet veel later een foutje en zo kon Dixon de leiding zelfs in handen pakken.

Halverwege de race reed Dixon nog altijd op kop, Lowes probeerde de aansluiting te houden en ruim achter hem streden Marco Bezzecchi, Augusto Fernandez en Gardner om plek drie. Dixon was hard op weg naar zijn eerste zege...tot hij ruim vier ronden voor het einde de grindbak in gleed, waar Lowes uiteraard van kon profiteren.

Lowes pakte voor het eerst in vier jaar éindelijk weer eens een zege, Gardner ging in de allerlaatste bocht nog langs Bezzecchi naar de tweede plek, met Fernandez, Thomas Lüthi en toch Roberts daar weer achter. Bo Bendsneyder deed ook mee en bolde als twintigste over de streep.