Sensationale Van Duijvenbode klopt ook Whitlock en stunt met finaleplek World Grand Prix

Boris (borisz)

Darter Dirk van Duijvenbode heeft zondag voor een stunt gezorgd door de finale van de World Grand Prix te bereiken. De debutant was bij de laatste vier met 4-1 in sets te sterk voor Simon Whitlock.

Van Duijvenbode kende een prima start en trok mede dankzij een finish-89 de eerste set met 3-0 naar zich toe. Na de pauze raakte hij echter van slag door het trage spel en tijdrekken van Whitlock, die de stand in evenwicht bracht. Titan liet zich verder niet gek maken en gaf in het vervolg nog maar één leg weg. 

Van Duijvenbode zorgde zaterdag al voor een stunt door in de kwartfinales af te rekenen met tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson (3-1). Eerder in het toernooi verraste hij ook Dimitri Van den Bergh (3-1) en Mensur Suljovic (2-1).

In de finale neemt Van Duijvenbode het maandag op tegen Gerwyn Price of Dave Chisnall. Zij spelen later op de avond de andere halve finale. 

Update 23.10 uur

Gerwyn Price heeft zich in navolging van Dirk van Duijvenbode geplaatst voor de eindstrijd op de World Grand Prix. Price moest diep gaan om Dave Chisnall van zich af te schudden. Voor de derde keer dit toernooi kwam Chisnall op twee sets achterstand. Tweemaal eerder wist Chizzy het duel toch nog om te draaien, nu lukte dat bijna opnieuw. De beslissende leg ging als nog naar Price. 

Chisnall knokte zich terug tot 3-3 na een 3-1 achterstand. Chizzy kwam ook meteen op een break voorsprong in de beslissende set, maar Price pareerde de achterstand meteen. Er kwam een beslissende leg, waarin Chisnall met 115, 180 en 138 fantastisch opende. De meervoudig major-finalist miste echter vier wedstrijdpijlen, waarna Price via een 56 check-out alsnog de partij naar zich toetrok.