Hockeysters Den Bosch koploper, nederlaag hdm en topper onbeslist

Redactie

Den Bosch is na de zevende speeldag de nieuwe koploper in de Hoofdklasse Hockey Dames. De ploeg van Raoul Ehren was in Eindhoven met 7-0 te sterk voor Oranje-Rood en profiteerde van het puntenverlies van concurrent Amsterdam in de topper tegen SCHC (2-2). Ook hdm liet voor het eerst dit seizoen punten liggen. Het verloor in eigen huis van Pinoké (0-1). Victoria bleef ook na de zevende speeldag zonder punten. Hurley was met 7-1 te sterk.

Amsterdam - SCHC (2-2)
Na zes overwinningen op rij liet Amsterdam de eerste punten van het seizoen liggen. Thuis tegen SCHC werd het 2-2. Daarmee bleven de Amsterdammers wel in het eigen Wagener voor de zeventiende maal op rij zonder nederlaag. Negen minuten voor tijd stelde Eva de Goede uit een strafcorner het gelijkspel veilig. Voor SCHC was dit de derde wedstrijd op rij waarin niet werd gewonnen.

Oranje-Rood - Den Bosch (0-7)
Oranje-Rood leed de grootste thuisnederlaag sinds de fusie in 2016. Den Bosch sloeg met name toe in het derde kwart met vier doelpunten, waarvan drie in vier minuten. Bij de stand van 0-5 was het verzet van Oranje-Rood gebroken. Keepster Josine Koning van Den Bosch hield voor de zevende keer op rij in de competitie de nul. Den Bosch is al 31 keer op rij ongeslagen, momenteel de langst lopende reeks zonder nederlaag in de Hoofdklasse Dames. Hierdoor gaat de ploeg aan kop in de Hoofdklasse Dames op twee punten gevolgd door Amsterdam.

HDM - Pinoké (0-1)
hdm is na zeven speeldagen de honderdprocentscore kwijtgeraakt. In eigen huis verloor de nummer drie van de Hoofdklasse met 0-1 van Pinoké. Het enige doelpunt kwam in de slotfase van het duel op naam van Kelly Hoyng-Jonker.

HGC - Kampong (2-2)
Kampong leek eindelijk op weg naar de eerste zege van het seizoen. Echter een 0-2 voorsprong was niet voldoende om die zo gewilde drie punten mee naar huis te nemen. HGC toonde veerkracht en sloeg in de slotfase toe. Wie anders dan Dirkie Chamberlain was weer belangrijk voor de ploeg uit Wassenaar. De Zuid-Afrikaanse hield haar hoofd koel toen ze een minuut voor tijd mocht aanleggen vanaf de strafbalstip: 2-2.

Laren - Bloemendaal (0-1)
Het duel leek lange tijd in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Een benutte strafbal van Demi Hilterman bezorgde Bloemendaal de drie punten. Het betekende dat Laren in haar laatste zes thuisduels nog zonder overwinning is en de zesde nederlaag in zeven duels incasseerde. Bloemendaal boekte de tweede zege op rij en staat op een zevende plaats. Laren is tiende.

Victoria - Hurley (1-7)
Ook na zeven speeldagen blijft Victoria op nul punten staan. In eigen huis ging de hekkensluiter van de Hoofdklasse Dames hard onderuit tegen Hurley. Het werd 1-7. Joëlle Ketting scoorde twee keer voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos, dat pas haar tweede zege van het seizoen boekte.