Démare sprint met overmacht naar tweede ritzege in Giro d'Italia

H.Vviv

Arnaud Démare heeft zijn tweede ritzege geboekt in deze Giro d'Italia. De Franse kampioen was in de zesde etappe duidelijk te snel voor de anderen. Michael Matthews eindigde op gepaste afstand als tweede, voor Fabio Felline. De roze leiderstrui blijft in het bezit van João Almeida.

De zesde etappe van Castrovillari naar Matera was er een met twee beklimmingen in de eerste vijftig kilometer, maar kende een teleurstellend verloop. Een kopgroep van vier kregen de ruimte en in totaal pakte de vier een voorsprong van negen minuten, maar nadat Bora-hansgrohe zich op kop had gezet van het peloton liep de voorsprong snel terug en was duidelijk dat de winnaar in het peloton gezocht moest worden.

Ook op het einde van de rit was het heuvelachtig, maar niet zwaar genoeg voor de sterke sprinters om te lossen. Démare bleek in de sprint heuvelop duidelijk de snelste van allemaal en boekte met grote overmacht zijn tweede ritzege deze Giro en bracht daarmee zijn totale aantal zeges in de Giro d'Italia. Peter Sagan wacht nog altijd op zijn eerste ritzege in de Giro en ook vandaag kwam die er niet. In de sprint kwam de Slowaak er niet aan te pas en zou pas als achtste eindigen.